18.1.13

Grønnsaksuppe med røktsvinekjøtt

Dette er en veldig god, enkel og billig middag, selv om det tar tid p kutte opp grønnsakene, men til gjengjeld kan en jo lage så mye at det holder til to dager, å grønnsaksuppe er en slik middag som smaker best den andre dagen. Mengden og innholdet variere du etter egent ønske, ønsker du kjøtt i suppa passer det fint med oppskåret røkt svinekjøtt, kjøttpølser i terninger, eller kjøttboller. 

Dette er også en middags rett hvor du kan bruke opp "rester" som kokte poteter fra gårsdagen, se i gjennom kjøleskapet, en skalk med kålrot som begynner å bli skrukkete, litt vasen vårløk er ting som en kan dele opp å ha i suppa.  

En varm suppe, er godt på en kald vinter dag, den varmer samtidig som den tilfører kroppen de vitaminene som er igjen i de kokte grønnsakene.


Har ikke satt mengde da dette kan du selv vurdere.

Grønnsaksuppe med røkt svinekjøtt.

Dette trenger du;
- Poteter.
- Gulrøtter.
- Kålrot.
- Løk.
- Purre.
- Persillerot.
- Brokkoli.
- Sellerirot.
 - Krydder; fersk persille, laurbærblad, paprika, pepper, salt (obs, røkt kjøtt og pølser er ofte veldig salt), evt andre ferske eller tørkede urter.
- Vann
- Buljong (trengs ikke ved bruk av røkt kjøtt, eller pølser).

Eksempler på andre grønnsaker som gir god smak i suppa er, stilkselleri, hvit kål, knutekål, blomkål, fennikel se i grønnsaksavdelingen der er det mye godt.Slik gjør du;

1: Skyll alle grønnsakene.
2: Skrell og kutt alle grønnsakene i terninger.
3: Legges i en kjele.
4: Skjær opp kjøtt eller skjær pølsene i terninger å de i kjelen.
5: Krydre.
6: Kok til grønnsakene møre, i ca 15-30 min.

Serveres på norsk med flatbrød eller rundstykker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.