31.1.13

Flesk og duppe

Dagens middag, er en gammel slager, å en favoritt blant mange eldre, den er kanskje ikke så sund eller slankende, men den bærer preg av tradisjon, nemlig flesk og duppe.
Men denne middagsretten er både billig og enkel, å den lages i fra bund.
Flesk og duppe består av stekt flesk, kokte poteter og hvitsaus med gulerot eller kålrot i slik at det blir stuing.



Oppskrift på en enkel hvit saus m/grønnsaker i;
To porsjoner.
1 1/2 ss myk margarin
2 - 3 ss hvetemel
5 dl lettmelk
gulerot og kålrot i terninger, evt strimlet ny kål.
salt 
pepper
  1. Smelt margarin i en kjele over svak varme.
  2. Tilsett hvetemelet og rør blandingen jevn.
  3. Ta kjelen av platen.
  4. Tilsett halvparten melken og rør blandingen klump fri.
  5. Rør inn resten av melken, evt spe på litt ekstra melk om massen virker for tykk.
  6. Sett kjelen tilbake til platen og kok opp under omrøring.
  7. Bland inn grønsakene.
  8. La sausen småkoke i 5 minutter, til grønnsakene er møre.
  9. Smak til med salt og pepper.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.