23.12.10

Daim iskake, og tips til i morgen.

Tenk at det er lillejulaften i dag, helt utrolig hvor fort denne adventstiden har gått, å i denne stund er det kansje mange som pynter jule treet, mange små spente som gjerne vil kjenne litt på det under treet eller kansje du er som meg ferdig å bare nyter denne kvelden.
Det er jo så mye hyggelig en kan gjøre en slik kveld, ex; spille brett spill, se på kvelden før kvelden eller flåklypa, prøve smake jule kakene, kryssord og tv'en er mine følges venner denne kvelden, for min mann er på jobb og jeg koser meg aleine, jenta sover godt uviten om hvilken dag det er i morgen.

Tidligere i dag har jeg laget daim iskake og risboller, mest fordi jeg vil ha litt variasjon på kakebordet, og for de det er godt. En is kake er veldig godt som avveksling til de tørre kakene, eller som dessert, og risboller vil garantert bli barnas favoritt.


Her kommer oppskriften på daim iskaken.

En rund form 24 cm.
Fryses helst 12 timer, men det er ingen regel.

Du trenger:
Nøtte marengs bund:
4 eggehviter
2 dl sukker
100g mandler (eller andre nøtter, kan også blande nøtter)

Is:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl fløte
2 pk dobble daim eller en pose daim kuler og en enkel daim.

Start med bunden:
  • Mal mandlene.
  • Pisk stiv eggedosis av eggehvitene og sukkeret.
  • Vend inn mandlene.
  • Hell i en rund form 24 cm, kle unnen i forma med bakepapir , stekes på 180 grader i 30 min.
  • Avkjøles i forma.
  • Pisk eggeplommer og sukkeret luftig.
  • Pisk krem av fløten.
  • Blandes godt for hånd med en visp.
  • Hakk daimen å vend den inn, daim kulene trenger du ikke å hakke. Spar litt til pynt.
  • Hel blandingen over i forma.
  • Settes i fryseren på flatt underlag.
Noen tips:
Daimen blir enklere å hakke om den har ligget i kjøleskapet.
Liker du ikke daim, kan du bruke samme utgangspunk men fylle kaken med noe annet som nøtter, annen sjokolade eller bær.
Ta kaken ut av fryseren ca 10 min før det skal skjeres i den, da er den enklere å ta av.

Oppskrift på risboller finner du her.

----------------------------------------------------------------------------------------
Tips til en hyggelig start på julaften.

I morgen er jo den store dagen å kvelden er den vi alle gleder oss til, julaften har kansje lett for å bli en travel og hektisk dag, men mitt tips til i morgen er, lag en hyggelig frokost, samle hele familien, spis i sammen og ha en jule fortelling klar som du kan lese mens alle sitter rundt bordet, og koser seg med frokosten, dette gir en hyggelig start på dagen.

Her er det en link til Snekker Andersen og julenissen av Alf Prøysen.


Til slutt vil jeg ønske alle dere som leser bloggen min ei riktig god og velsignet jule feiring.

2 kommentarer:

  1. Ønsker deg og dine en fantastisk god jul:)
    Klem

    SvarSlett
  2. Fortsatt god jul til dere!

    Et lite iskake-tips: ved å tilsette litt gelatin i kremen, smelter den ikke så lett, så da kan den stå framme ganske lenge...

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.