7.12.10

Middags tips

Den vart kjempe god.


Om søndagen hadde vi svine steik til middag, noe vi synes er kjempe godt. Men en svinesteik blir fort litt mye mat på to voksne, og kaste så fin mat går ikke ann, så da blir det reste middag. Det blir ingen dårlig middag ut av restene, å kjøttet smaker ekstra godt andre gangen det varmes opp og du kan variere restene, også når det gjelder tilbehøret. Du kan variere så mye, og er det lam eller elg du hadde til middag blir dette også gode reste middager.
Men ikke vent til langt uti uka med å ta frem middags restene, for da blir det aldri noe ta reste middag.Rester av kjøttet varmet opp i saus,
ser ikke no serlig ut, men smaker kjempe godt.

Noen tips til hva du kan gjøre med restene.

 • Har du i gjenn saus, og kjøtt? Varm opp sausen, og legg kjøtt restene oppi, det ser kansje ikke så godt ut, men smaker kjempe godt. Har du i gjenn noen kokte poteter, kan du lage hjemmelaget potetmos til, oppskrift finner du her. Kjempe godt med kokte gullerøtter til.
 • Skjer kjøtte i terninger, og bruk det i en pytt i panne. Har du en slapp paprika eller andre grønnsaker, skjær de også opp i biter, og ha de sammen med kjøttet.
 • Skjær kjøtte i skiver, som kan passe til pålegg. Mange liker dette på brødskiva. Ribberester passer ekstra fint som pålegg til jule frokosten.
 • Gift deg med en halv eskimo, som gnager på beina som om det var sjokolade.
 • Vilt rester kan du lage en god vilt gryte av.

Vi prøver å bruke opp rester, og ikke kaste så mye mat. Det er utrolig hvor mye bra mat som blir kasta hver dag, og det er jo veldig rart at folk klager på at maten er så dyr når de kaster stor mengder, kansje maten egentlig er litt for billig. Uansett vil jeg oppfårdre dere der ute, kjøp ikke inn mer en det du/dere klarer å spise opp og lag reste middager, dette vil lønne seg på sikt.

2 kommentarer:

 1. åååh for nå fikk jeg ikke lyst på stek!! Helt siden jeg ble gravid har jeg vært helt sykt shessen på kjøtt.. Haha :P Biff og stek.. NAMNAM :D

  varme opp kjøttet i saus er genialt, og ikke minst veldig veldig godt

  SvarSlett
 2. Hei! Har svart på marsipantre-greia på bloggen. Nå har jeg lest meg gjennom det meste her og legger meg til som følger. Kjempefin blogg du har.
  Ha en fortsatt fin dag.
  Eline

  SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.