3.12.10

To bake tips

Her kommer det to baketips, som vil piffe opp baksten, og gi den ekstra god smak.

Tips 1;

Jeg har lenge fåretrekt tørrgjær når jeg baker, og kommer nok fortsatt til å ha det i skapet.
Men får noen ukersiden, kjøpte jeg færsk gjær i steden for den tørr, hovedsaklig fordi den var så billig, ca 1.50 for den blå og ca 2,- for den røde, og tørr gjær ligger på litt over 10,- pk.
Bake resultatet blei kjempe bra, både på smak og konsistent, så nå har jeg fått min favoritt gjær.

Rød pakke, passer best til søt gjær bakst, (bilde lånt fra google.no).


Tips 2:

Etter at vi bestemte oss for å spise frokost sammen ved borde, så har jeg begynt å bake rundstykker og brød. Liker godt å blande litt forskjellig mel, det er jo så mange ulike ferdig blandinger men jeg fåretrekker helst å blande selv. Men her forleden fant jeg møllerens grovbakst, altså grov malt hvete og rug, denne posen er ingen ferdig blanding, selv om den er satt i sammen av to mel typer, og nå slipper jeg to forskjellige poser. Prøv denne posen neste gang du skal bake grovbakst.



1 kommentar:

  1. Hei. TA\akk for kommentaren.
    Johan døde i krybbedød.
    Vesle jenta vår er også snart 8 mnd, så på bloggen din at gutten din var født i april, fin mnd.

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.