16.12.10

Mandelmakroner m/sjokolade

Mandelmakroner er vel ingen typisk julekake, men jeg lager disse til jul og ellers i året, å er en av min manns favoritt. Mandelmakroner har den egenskapen at de kan fryses, å smaker like godt ny stekte som kalde, nesten bedre når de er kalde da kommer mandelsmaken mer frem (synes jeg).
Mandelmakroner passer perfekt sammen med is.

En stor deig som gir ca 40 stk.
Steketid: ca 15 - 20 min, (men kan variere noe fra ovn til ovn).
Temperatur: ca 180 grader, på midterste rille.


1 plate kokesjokolade
225 g mandler
4 eggehviter
2 dl sukker

  • Mal sjokoladen og mandlene sammen.
  • Stivpisk eggehvitene og tilsett sukkeret litt om gangen, under kraftig pisking.
  • Vend mandler og sjokoladen forsiktig inn i massen.
  • Sett massen i topper på bakepapirkledd plate.
  • Stek kakene, de skal være harde utenpå og myke inni.
  • Avkjøles på rist.
De ser ikke så veldig gode ut, men smaker kjempe godt,
og det har minka noe i boksen.

2 kommentarer:

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.