19.12.10

Kokosmakroner (glutenfrie)


Jeg elsker makroner av alle slag, og dette er min favoritt julesmåkake, denne små kaken er enkel og billig å lage, og god å spise.

En liten oppskrift:
Gir ca 25 stykker

1 egg
1 1/2 dl sukker
2 ss potetmel
1/4 ts bakepulver
1/4 ts vaniljesukker
3 dl kokosmasse

Stekes på 180 grader, midt i ovnen i ca 10-12 minutter.

  • Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
  • Sikt på potetmel blandet med bakepulver og vaniljesukker.
  • Vend inn kokosmassen.
  • La røren stå i ca 30 min.
  • Sett små topper av røren med en teskje på smurt eller bakepapirkledd plate.
  • Stek kakene friskt gule og avkjøles på rist.
  • Oppbevares i kakeboks.
Tips: for variasjon kan du dyppe de ferdig stekte makronene i smeltet sjokolade.

2 kommentarer:

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.