17.12.09

Lussiaboller


Det er snart en uke siden 13.desember men jeg bakete lussiaboller i dag.
Kan jo spise lussiaboller ellers i jula å.

Oppskriften, rekker til 12 lussiaboller.

1/2 pk. gjær, den røde
50 g myk margarin
2dl
3ss
1/2 ts kardemomme
litt safran
ca 5 1/2dl hvetemel

Stekes midt i ovnen på 240 grader i 5-7 minutter

1. Del opp gjæren i en bakebolle.
2. Smelt margarin i en kjele. Ta kjelen til side og tilsett melk.
(blandingen skal være fingervarm).
3. Hell blandingen i bollen og rør ut gjæren.
4. Rør inn sukker.
5. Bland kardemomme og safran inn i litt av melet, og rør det ut i bakebollen.
6.Tilsett hvetemel og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskap og bolle.
7. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
8. Elt den ferdighevete deigen lett sammen og trill en pølse som deles i 12 like deler.
9. Trill glatte, sprekkrie boller eller lag figurer, og sett dem bakepapirkledd plate.
10. La dem heve under plast til dobbel størrelse.
11. Pensles med egg.
12. Stek bollene, de skal være gylne i fargen.
13. Avkjøl på rist.
Nyt

Egner seg godt til frysing.
Den samme oppskriften kan brukes til annen søt gjærbakst, men da sløyfes bare safran.

Bilde lånt fra google.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.