21.12.09
Havrekjeks
I dag har jeg bakt havrekjeks. Disse kjeksene er kjempe gode, og passer perfekt på frokostbordet.
Oppskriften.
45-50 stk
1/2 liter melk
500 g havregryn
2 ss sukker
200 g smør eller margarin
3 ts bakepulver
250 g hvetemel
Stekes på 225 grader i ca 10 minutter
1. Kok opp melken og slå den over havregrynene. La stå i 10 minutter.
2. Tilsett smeltet smør og sukker.
3. Elt inn melet som er blandet med bakepulver.
4. Kjevle deigen 2-3 mm tykk og stikk ut runde kjeks, ex; bruk ett glass.
5. Legg kjeksen på en smurt eller bakepapirkledd plate, og prikk kjeksen godt med en gaffel.
6. Stek kjeksen midt i ovnen til de er gylne og sprø.
7. Avkjøles på rist.
Ha smør og pålegg på, ex; syltetøy eller ost.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tok deg tid til å kommentere.