2.12.09

Bakedag

I dag har jeg vært flink husmor å bakt skoleboller og kokosmakroner.
Hva er veld bedre enn hjemmebakst?

Her er oppskriftene.

Skoleboller:

50 g gjær (1 pk)
100 g myk margarin
4 dl lunken melk
5 ss sukker
1 ts kardemomme
ca 11 dl hvetemel

Stekes i midten av ovnen på 240 g i 5-7 minutter.

1. Del opp gjær i en bolle.
2. Smelt margarin i en kjele, og tilsett melken,
(blandingen skal være finger varm ca 37 grader)
3. Hell blandingen i bollen, og rør ut gjæren.
4. Rør inn sukker.
5. Bland kardemmome inn i litt av melet.
6. Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskap og bollen.
7. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
8. Elt den ferdighevete deigen, og trill en pølse som deles i ca 17 like deler, og trill glatte, sprekkfrie boller og klem dem litt flate før de settes til heving på en smurt bakeplate.
9. La bollene heve til dobbel størrelse eller til et lett fingertrykk går langsomt tilbake.
10. Lag en grop i hver bolle og legg på en skje vaniljekrem.
11. Pensle skolebrødene med vann.
12. Stek dem og avkjøl på rist.

De kan pyntes med melisglasur og kokos.
Skolebrødene egner seg godt til frysing.



Kokosmakroner

180 g melis
250g kokosmasse
1/4 ts vaniljesukker
4 eggehviter

1. Pisk eggehvitene og melisen til stiv marengsmasse.
2. Blan lett inn kokosmassen og vaniljesukker.
3. Legg røren i topper på smurt plate, ved bruk av to teskjeer.
4. Stekes i miten av ovnen på 180g i ca 10-15 min, de skal være friskt gule.
5. Avkjøles på rist og legges i en tett boks.

Kokosmakroner er kjempe gode og en av de syv slagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.