1.4.10

Kanelboller

Jeg er inne i sikkelig bakehumør fortiden, å i dag har jeg bakt kanelboller.



Oppskriften gir 35 boller..

Du trenger:
  • 50 g gjær
  • 100 g myk margarin
  • 4 dl lunken melk
  • 5 ss sukker
  • 1 ts kardemomme
  • ca 11 dl hvetemel
Slik gjøres det.

  1. Del opp gjæren i en bakebolle.
  2. Smelt margarin i en kjele.
  3. Ta kjelen til side og tilsett melk, (blandingen skal være fingervarm).
  4. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.
  5. Bland kardemomme inn i litt av melet, som i gjenn røres ut i bakebollen.
  6. Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskapen og bollen.
  7. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 min.
  8. Elt deigen ferdig og trill en pølse.
  9. Kjevle pølsen til et rektangel.
  10. Smør et tynt lag med margarin utover leiven og strø et jevnt lag med sukker og kanel over.
  11. Rull leiven fast sammen til en pølse, å skjær den i like tykke skiver.
  12. Legg bollene på en smurt eller bakepapirkledd plate, med snitt flaten opp.
  13. La dem heve under plast til dobbel størrelse.
  14. Pensle bollene med vann like før steking.
  15. Avkjøles på rist.

Stekes midt i ovnen på 240 grader, i ca 5 -7 minutter.

Tips:
Oppskriften kan også brukes til vanlige boller eller skolebrød, om det frister mer.
Kanelbollene kan fryse.

3 kommentarer:

  1. Jeg er imponert Ida - du står på altså!!

    Det ser kjempe deilig ut!! :)

    SvarSlett
  2. Det så innmari godt ut!
    Helt imponert over hvor mye du baker om dagen altså. Familien/mannen din er heldig!

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.