Oppskriften gir 35 boller..
Du trenger:
- 50 g gjær
- 100 g myk margarin
- 4 dl lunken melk
- 5 ss sukker
- 1 ts kardemomme
- ca 11 dl hvetemel
- Del opp gjæren i en bakebolle.
- Smelt margarin i en kjele.
- Ta kjelen til side og tilsett melk, (blandingen skal være fingervarm).
- Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.
- Bland kardemomme inn i litt av melet, som i gjenn røres ut i bakebollen.
- Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskapen og bollen.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 min.
- Elt deigen ferdig og trill en pølse.
- Kjevle pølsen til et rektangel.
- Smør et tynt lag med margarin utover leiven og strø et jevnt lag med sukker og kanel over.
- Rull leiven fast sammen til en pølse, å skjær den i like tykke skiver.
- Legg bollene på en smurt eller bakepapirkledd plate, med snitt flaten opp.
- La dem heve under plast til dobbel størrelse.
- Pensle bollene med vann like før steking.
- Avkjøles på rist.
Stekes midt i ovnen på 240 grader, i ca 5 -7 minutter.
Tips:
Oppskriften kan også brukes til vanlige boller eller skolebrød, om det frister mer.
Kanelbollene kan fryse.
Jeg er imponert Ida - du står på altså!!
SvarSlettDet ser kjempe deilig ut!! :)
Det så innmari godt ut!
SvarSlettHelt imponert over hvor mye du baker om dagen altså. Familien/mannen din er heldig!
Takk for det,.
SvarSlett