14.4.10

Vesla er her, fødsels historien.

Her er vesla bare noen minutter.

Nå har vi endelig hjemme etter 2 dager på barsel (kom hjem i går). Jeg hadde ikke trodd at den lille ville komme før termin, men det gjorde ho.

Her kommer fødsels historien vår.

Natt til søndag 11. april:
Vi hadde omtrent nettop lakt oss, å jeg sov så utrolig godt da jeg våkner av at det plutselig vart kjempe vått i senga. Tenkte først at nå har jeg tissa på meg, men forsto raskt at det var vannet som hadde gått, da var klokka 00.15.
Ole ringte til føden, å fortalte at vannet har gått, jordmora anbefalte oss å sove så mye som mulig.
Like etter at vi hadde lakt oss i gjenn, startet de første riene og de var ganske så inntense og kraftige, så vi gjorde klart sakene og ringte i gjenn til føden, men de sa vi bare kunne bli hjemme.
Syntes nå det var greit nok, så vi la oss i gjenn.
Jeg klarte heldigvis å sove litt i mellom hver ri, å det var lurt selv om riene kom ganske så hyppig, alt fra 2 - 3 rier som varte mer enn et minutt i løpet av 10 min.

Rundt halv seks sto vi opp, jeg gjorde meg klar mens Ole ringte føden, der de sa vi bare kunne komme, deretter til drosja, da var klokka ca 05.55. Jeg syntes det tok lang tid før drosja kom, så Ole ringte til bake da var klokka 06.15, da kom drosja like etter.
Vi satte oss rett inn, drosje sjåføren gasset nok litt ekstra.

Det var nok litt tidlig på morran for sjåføren får han virket litt sur, eller så ønsket han ingen barnefødsel i bilen.

Vel framme på sykehuset, gikk vi rett inn på akuttmotake. Ole banket på ruta, mens jeg forta meg inn på do (trodde jeg måtte på do, men det var pressrier), men jeg fikk ikke lov av Ole til å sette meg ned. Jordmora og noen pleiere kom i fullfart med ei seng, jeg fikk lakt meg ned å kjørt inn på ett rom.
Pleierne dro av meg klærne, vel av med buksa var det bare to press og så var vesla ute 06.47.
Jeg fikk jenta rett opp til meg, og ett teppe over beina, det vart tatt noen bilder før vi blei kjørt opp på føden. Der fikk Ole klippet navlestrengen, og bayen vart lakt vekk mens jeg måtte presse ut morkaka.

Hos pappa for første gang

Like etter fødselen blei vi flyttet over på ett familie rom, der vi prøvde oss på den første amminga. Jeg fikk etterhvert ta meg en dusj, mens en stolt Ole pappa fikk vesla på armene for første gang.

Fødselen var preget av smerter, men det var en veldig flott opplevelse.
Siden at vesla kom så fort, var det ikke tid til noe smertelindrende, men jeg hadde bestemt meg på forhånd for å ikke ta epidural.Vi hadde to flotte dager på barselavdeling, hvor det var veldig hyggelige og flinke pleiere, og god mat. Men valgte å reise hjem på tirsdagen, nå skal vi kose oss hjemme og lære av hverandre.

9 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye!!!
  Koselig å lese historien din ;)
  Lykke til videre og kos dere masse med den lille ;)

  SvarSlett
 2. Næmmen så nydelig jente:)

  Gratulerer kjempe masse til dere begge to:)
  klem

  SvarSlett
 3. awww, gratulerer så mye. Så vakker hun er :)

  SvarSlett
 4. Så koselig å lese Ida, høres ut som en fin men kjapp opplevelse :) Hun er helt nydelig og jeg håper å få sett henne snart!

  <3

  SvarSlett
 5. Gratulerer så uendelig masse, endelig er du i mål og jeg venter spent på navnevalget;)

  SvarSlett
 6. Gratulerer så mye med lillejenta,så søt!
  Kos dere masse i tiden fremover.

  SvarSlett
 7. Gratulerer så mye! Nydelig liten snuppe:D

  SvarSlett
 8. Gratulerer med den søte lille prinsessen! Utrolig hvor fort den fødselen gikk, bra du rakk frem i tide:)

  SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.