27.3.10

Sjokoladekake

Som skrevet tidligere, skal jeg bruke disse dagene før fødselen på hyggelige ting som jeg liker å drive med, så i dag har jeg bakt sjokoladekake.


Oppskriften går til ei rund form ca 25,5 cm eller langpanne på 20-30 cm.

Dette trenger du:

  • 4 egg
  • 3 dl sukker
  • 100 g myk smeltet margarin
  • 2 1/2 dl melk
  • 6 dl hvetemel
  • 2 1/2 ts bakepulver
  • 6 ss kakao
  • 4 ts vaniljesukker
Slik gjøres det.
  1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
  2. Hell over smeltet margarin og melk.
  3. Sikt alle de tørre ingrediensene, og vend det inn, til røren er klump fri.
  4. Hell røren i en smurt form.
  5. Stek kaken, og avkjøl på rist.
Stekes på 175 grader, i ca 40 min på nederste rille.


Enkel glasur:
  • 150 g kokesjokolade
  • 2 ss fløte
  • 40 g margarin
  • 1 ts vaniljesukker
Slik gjøres det:
  1. Smelt kokesjokoladen, sammen med fløten over svak varme.
  2. Vend inn margarin
  3. Smak til med vaniljesukker.
  4. Ha glasuren over kaken, og la den avkjøles.

Nyt kaken, sammen med dine kjære.

3 kommentarer:

  1. Så mye godt du lager, er veldig fan av hvilke mål og hvordan du utnytter tiden før Lillebrøster kommer:)

    Lykke til med innspurten:)

    Klem fra Izabelle

    SvarSlett
  2. Hei

    Ja, jeg plukket hyllene ut før jeg malte. Litt pirk med å måle og klippe til papir, men sånt er jo bare kos :)

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.