10.11.09

Rundsrtykker

I går bakte jeg noen kjempe gode rundstykker.
Hva er vel bedre formidagsmat enn ferske rundstykker med brunost.

Her er oppskriften, som jeg bruker:
ca 12 Rundstykker.

2 dl melk
2 dl vann
2 ss margarin
50 g gjær
1 ts salt
4 dl samalthvete
4-5 dl hvetemel

1. Smelt margarinet i en kasserolle, tilsett melk og vann, det skal være fingervarmt.
2. Smuldre gjær i bakebollen, og hell væsken i. Rør ut.
3. Rør inn det samaltemele og saltet.
4. Elt inn hvetemelet, til en fast deig.
5. Dekk bakebollen med plast, og sett den til heving. La deigen heve til dobbel størrelse.
6. Elt deigen ferdig, og for ei pølse som delses opp i 12 emner som formes til runde rundstykker.
7. Sett de formede rundstykkene på bakepapirkledt stekebrett og dekkes til med plast, la ryndstykkene etterheve i 15-20min.
8. Pensles med vann.
9. Stekes på 240 grader i ca 8-10 min.

Avkjøles på rist, og server.
Disse er godt eina til frysing.

Tips:
Det går også ann å bruke flere typer samaltmel, ex; rug, og bygg.
De blir ekstra grove ved bruk av grovmalt mel.






1 kommentar:

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.