7.8.10

Rislapper og blåbær dessert.

I går hadde vi risengryns grøt til middag, og av restene lagde jeg rislapper.
Det var ordentlig lenge siden jeg/vi har spist det.

Det fine ved å lage rislapper er; det smaker godt, får brukt opp rester også er det jo så enkelt.


Oppskrift:

Dette trengs til:
2 porsjoner

  • 2 dl kald risgrøt
  • 2 egg
  • 1/2 ss sukker
  • 1/2 dl hvetemel
  • 1/2 krm kardemomme
  • 1/2 ss myk margarin
Slik gjøres det:

  1. Rør sammen grøten, eggene, sukkeret, melet og kardemommen til en jevn røre.
  2. Smelt margarin i pannen, la skummet legge seg og legg røren i pannen med en skje.
  3. Glatt lappene runde og stek dem på begge sider.
  4. Serveres som kaffe mat, eller lørdags kos med syltetøy
  5. NYT!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Tips:
Til alle dere der ute som er glad i blåbær og bringebær, og kantarell (eller annen sopp), nå er det sessong, det er nok til alle og helt gratis.
God norsk mat som kan fryses å brukes gjennom hele året.
Hvorfor ikke ha hjemme plukkede og rørte bær på rislappene.

Vi hadde selv plukka blåbær med melk (Ole hadde på sukker) til dessert om torsdagen.
Blåbær er både sundt og godt, også fåren både trim og frisk luft når en er ute å plukker.

Anbefaler å gå i skogen nå, før hjorteluasa/elgeflua blir for plagsom.

2 kommentarer:

  1. Åh, det så digg ut. Har ikke spist rislapper siden jeg gikk i barnehagen :)

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.