22.5.10

Sommer uten søppel


Hva er vel bedre en sommer, deilig varm sol grønt gress, blader på trerne, fuglekvitter og veikanter fulle av søppel?
Er det ikke rart, at det som folk kastet ut gjennom bilvindu i vinter ikke smeltet bort med snøen?Jeg er som mange andre kjempe glad i sommeren å alt som hører med, men alt det folk kaster i fra seg fordi det er for langt til nermeste søppeldunk det liker jeg ikke.
Er det ikke litt rart, folk klager kjempe mye over litt hundebæsj eller gul snø, men kaster i fra seg sjokolade papir og mye annet rart.
Fordelen med hundebæsjen er at den renner bort etter noen regnskurer og den gulesnøen smelter bort om våren, mens sjokolade pairet ligger i mange år før det kansje blir borte under litt langt gress.

Den søppla som jeg synes er aller verst er knust glass og sprøytespisser, det er jo livs farlig.
Bare tanken på små barbeinte barneføtter eller hundelabber som skjærer seg på en knust skitten flaske eller tråkker på ei brukt sprøyte med ukjent innhold.Tomflasker: Kan ikke forstå at folk kaster i fra seg tomflasker, de blir heller ikke borte sammen med snøen om våren.
De fleste veit vel at det er pant på tomflasker, altså kan enn få i gjenn ei krone å det er jo en fin ordning.
Vi plukker tomflasker, går gjerne på tur bare for å plukke flasker også de svenske, det blir noen kroner ut av det.


Så min bønn til alle dere der ute vær så snill å ta med søppla deres hjem, eller i allefall kast den i nermeste søppeldunk.(De øverste bildene og det under er private, bilde med flasker og sprøyter er lånt i fra google.)Ønsker dere alle en riktig god sommer,
jeg er litt dårlig til å blogge nå på sommeren det frister mer å være ute i fin været.

2 kommentarer:

  1. Er såå enig med deg! Folk tenker virkelig ikke langt når de bare hiver fra seg slike ting altså.
    Samtidig så er det ofte lagt mellom hver søppelkasse. Tenk om staten/kommunen hadde satt opp søppelkasser over alt, det hadde nok hjulpet mye tror jeg.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.