Du trenger;
50g fersk gjær
2 ss myk margarin, smeltet
4 dl lunken melk (eller halvt om halvt melk og vann)
1 egg
1/2 ts salt
7 dl samalt grovbakst
4 dl siktet hvetemel
revet ost
strimlet eller oppskåret koktskine
Slik gjør du;
1. Smuldre gjær i en bake bolle.
2 Smelt margarin i en kjele, tilsett melken, (blandingen skal være finger varm).
3. Hell blandingen i en bakebolle å rør ut gjæren.
4. Rør inn salt.
5. Rør inn egget (kan sløyfes).
6. Rør inn noe av osten ca 1 1/2dll
7. Rør inn det sammalte melet.
8. Tilsett hvetemelet, og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper bake bollen.
9. dekk bake bollen med plast, å la den heve til dobbel str.
10. Elt ferdi den hevede deigen.
11. Del opp deigen og trill lange pølser.
12. Kjevl pølsene ut (som ved kanelboller).
13. Strø jevnt lag med ost og skinke utover pølsa.
14. Trill pølsa sammen, og del den i passe snurrer (som ved kanelboller).
15. Sett ost og skinke snurrene på bakepapir kledd plate og la de etter heve, ca 10 min.
16. Pensles med melk eller vann.
17. Stekes midt i ovnen på 240 grader, til de er gyllen-de.
18. Avkjøl og spis.
Disse ost og skinke snurrene kan fryses, og tiner i matboksen før lunch.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tok deg tid til å kommentere.