16.1.13

Hjemmelagde fiske pinner.

Laksefingre eller fiskepinner, god mat har flere navn.

Disse hjemmelagde fiskepinnene er blitt en av middags favorittene her, det er sunt, raskt og enkelt, å findus fiskepinner kommer aldri inn i fryseren her igjen

Du trenger;
- bein fri fiskefilet (vi bruker salma laks).
- salt, pepper evt persille.
- ca 1/2-1 dl hvetemel.
- 2 egg
- griljermel
- nøytral olje til å steke i.

Slik gjør du det;
1; del opp fiskefileten i pass biter, tørk dem godt.
2; krydre med salt og pepper, evt persille eller andre ferske urter (du kan vruke tørkede).
3. vend fiskebitene i hvetemelet, så i egg og til slutt i griljermel.
4; stek fiskepinnene i litt olje,  til de er gyllenbrune.
5; serveres med poteter, råkost salat og sitron

Fisken vendt i mel, egg og griljermel.


dårlig bilde; men de ferdig stekte fiskepinnene, stekt, løk, råkost og litt lett rømme.

Råkost salat.
Du trenger;
- gulerot.
- kålrot.
- evt eple, ny kål eller rosiner, appelsinsaft/sitronsaft.

Slik gjør du;
1. Vask grønnsakene godt, skrell kålrot og evt skrell gullrøttene.
2. riv gulerot, kålrot, og evt eple på ett rivjern, evt strimle kålen 
3. bland godt, evt bland inn rosiner.
4. evt ha over sitron og appelsinsaft.


Spis fisk til middag to til tre ganger i uken, og bruk gjerne fisk som pålegg.
Fisk og sjømat er en god kilde for næringsstoffer som vitamin D, selen og jod. 

Vil du lese mer om anbefalingene? benytt linken under.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.