Men denne middagsretten er både billig og enkel, å den lages i fra bund.
Flesk og duppe består av stekt flesk, kokte poteter og hvitsaus med gulerot eller kålrot i slik at det blir stuing.
Oppskrift på en enkel hvit saus m/grønnsaker i;
To porsjoner.
1 1/2 ss myk margarin
2 - 3 ss hvetemel
5 dl lettmelk
gulerot og kålrot i terninger, evt strimlet ny kål.
salt
pepper
- Smelt margarin i en kjele over svak varme.
- Tilsett hvetemelet og rør blandingen jevn.
- Ta kjelen av platen.
- Tilsett halvparten melken og rør blandingen klump fri.
- Rør inn resten av melken, evt spe på litt ekstra melk om massen virker for tykk.
- Sett kjelen tilbake til platen og kok opp under omrøring.
- Bland inn grønsakene.
- La sausen småkoke i 5 minutter, til grønnsakene er møre.
- Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for at du tok deg tid til å kommentere.