28.5.11

Hjemmelaget, lasagne, m/ostesaus

Om torsdagen laget jeg hjemmelaget lasagne, med ostesaus noe som virkelig falt i smak og som passet perfekt til denne høstaktige våren. For hva er vel bedre en hjemmelaget god mat i lag med sine kjære på en grå kveld?

Bildet er tatt etter at vi hadde spist.

Oppskrift til 4 personer.

Kjøttsaus;

1 løk
1 fedd hvitløk
2 ss margarin eller olje
400 g kjøtt eller karbonadedeig
1 ss hvetemel
3-4 ss tomatpuré
2 - 2 1/2 dl vann
1 buljongterning (evt litt kraft) kan sløyfes
3/4 - 1 ts salt
1 krm pepper
1 ts urtekrydder ex. oregano, timian eller noe annet

  • Rens og hakk, løk og hvitløk, som brunes i ei varm panne eller gryte.
  • Dryss over melet, å bland det inn.
  • Tilsett tomatpurè, vann og evt buljong.
  • Smak til med salt, pepper og krydderurter.
  • La sausen koke underlokk i 10 min, rør om avogtil.
  • Blir sausen litt tykk kan du spe på med litt vann, men smak til under veis.
  • Brun kjøttdeigen og vend den inn i sausen.
I kjøttsausen kan du blande inn inngredienser etter egen smak og ønsker; varier gjerne med vårløk, purreløk, mais, en oppskåret gullerot eller friske urter. Har du kjøttrester etter ex; taco, e.l kjøttdeig middager så dette en ypelig måte å bruke opp rester på.

Ostesaus;

3 ss smør eller margarin
4 ss hvetemel
7-8 dl melk
1 ts salt (smakes til)
1 krm pepper
2 dl revetost
  • Smelt smør eller margarin i en kjele.
  • Rør inn melet.
  • Spe med melken, litt av gangen.
  • Rør godt og la sausen småkoke i 3-5 min, under om røring.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Vend inn osten, bruk opp restene som ligger i kjøleskapet.
Sammenseting;

  • Smør en dyp ildfastform.
  • Legg kjøttsaus, lasagneplater, og ostesaus lag vis.
  • Start med kjøttsaus og avslutt med ostesaus
  • Dryss over revet ost.
  • Gratiner retten midt i ovnen på 250 grader i ca 15-20 minutter
  • Er formen gjort i stand tidligere og blitt kald, må ovnen bare varmes til 200 - 225 grader og steketiden forlenges til ca. 30 min.
Lasagnen serveres lun/varm sammen med en stor porsjon frisk salat, evt grovt brød.

Tips 1: Dette er en middag du kan lage i stand i forveien og bare varme opp.
En stor form til 4, blir fort litt mye på to men dette er en middag som gjerne kan varmes opp dagen etter og som smaker like godt dagen derpå.

Tips 2: Denne lasagnen tar det litt tid å lage, men til samenligning med toro's så er den mye bedre, også har du kontroll på hva som er i også er den billigere.

Tips 3: Kjøttsausen passer perfekt til spagetti.

-----------------------------------------------------------

Ser jeg er dårlig til å fotografere og legge ut bilder av prosessen.

2 kommentarer:

  1. Nam nam, det må jeg prøve!

    SvarSlett
  2. Nam dette så utrolig godt ut :D:D Kom på nå at det er jo evigheter siden vi har hatt lasange :D:D

    Takk for oppskift =)

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.