12.5.11

Fløyelsgrøt


Første gang jeg lagde fløyelsgrøt, var gubben noe skeptisk men det falt i smak, å har siden blitt en av favoritt luncen her. Fløyelsgrøten kan også være ett alternativ til lørdagens risengrynsgrøt.
Jeg veit at veldig små barn ikke skal ha så mye ku melk, men Else-Kristín har nå fått en liten porsjon ett par ganger, og den går ned på høykant.

Oppskrift.

ca 2 porsjoner

4 ss margarin
1 1/2 - 2 dl hvetemel
5 -7 dl melk
ca 1/2 ts salt

  • Smelt margarinen i en kjele og rør inn melet.
  • Spe med melken, en tredjedel av gangen. Rør grøten klumpfri og la den koke mellom hver spedning.
  • Smak til med salt.
Serveres med sukker og kanel.

Tips 1:
Hvis grøten skal brukes som barnemat så sløyfes salte, å i stedenfor sukker og kanel kan det mose inn litt banen eller bruke rørte bær uten sukker.

Tips 2:
Ønsker du en mer metende grøt, bytter du ut en 1 dl hvetemel med grovmalt hvete.

1 kommentar:

  1. Nå fikk jeg lyst på fløyelsgrøt. Det er det mange år siden jeg har spist det :)
    Lurer på om det er like godt laget med alternativer til melk.

    Hva er den røde sausen du har med? Så friskt ut ^^

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.