Jeg veit at veldig små barn ikke skal ha så mye ku melk, men Else-Kristín har nå fått en liten porsjon ett par ganger, og den går ned på høykant.
Oppskrift.
ca 2 porsjoner
4 ss margarin
1 1/2 - 2 dl hvetemel
5 -7 dl melk
ca 1/2 ts salt
- Smelt margarinen i en kjele og rør inn melet.
- Spe med melken, en tredjedel av gangen. Rør grøten klumpfri og la den koke mellom hver spedning.
- Smak til med salt.
Tips 1:
Hvis grøten skal brukes som barnemat så sløyfes salte, å i stedenfor sukker og kanel kan det mose inn litt banen eller bruke rørte bær uten sukker.
Tips 2:
Ønsker du en mer metende grøt, bytter du ut en 1 dl hvetemel med grovmalt hvete.
Nå fikk jeg lyst på fløyelsgrøt. Det er det mange år siden jeg har spist det :)
SvarSlettLurer på om det er like godt laget med alternativer til melk.
Hva er den røde sausen du har med? Så friskt ut ^^