Vi har dårlige frokost rutiner, vi spiser frokost men det har så lett for å bli noe enkelt forand fjernsynet. Men nå skal vi prøve å endre på det, ikke skal vi bare sitte rundt kjøkken bordet, vi skal bli flinkere å bake brød og rundstykker, som ett steg på veien til sunnere frokoster.
I dag har jeg bakt halv grove rundstykker:
Oppskriften gir ca 20 rundstykker.
1 pk (50 g) gjær
2 ss margarin
2 dl melk (lunken)
2 dl vann (lunkent)
1 ts salt
2 dl sammalt hvete, finmalt
2 dl sammalt hvete, grov
ca 5 - 6 dl hvetemel
Stekes midt i ovnen på 240 grader i ca 8- 10 min.
Egnes godt til frysing.
- Del opp gjæren i en bakebolle.
- Smelt margarin i en kjele. Ta kjelen til side og tilsett vann og melk (blandingen skal være fingervarm).
- Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.
- Rør inn salt og sammalt hvete.
- Tilsett hvetemel og elt deigen smidig og jevn, til den slipper redskapen og bollen
- Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
- Elt den ferdighevete deigen lett sammen, og trill en pølse.
- Del pølsa i ca 20 like store evner, som trilles til sprekkfrie rundstykker.
- La dem heve til dobbel str.
- Pensle rundstykkene med vann før de stekes.
- Avkjøles på rist.
Her kommer ett skryte bilde av tulla vår, å hvor hun er god.
Åååå.. så skjønn:)
SvarSlettKjenner til det frokost problemet.. ender ofte opp foran tven vi også, selv om det er mye kosligere å sitte sammen å spise og snakke.. Prøve å lage nye rutiner jeg også.
Nydelig hun er :)
SvarSlett