15.9.10

Halv grove rundstykker og skrytebilde

Det går offte mange dager i mellom hver gang jeg blogger, det er ikke meningen. Dagene har så lett for å gå bort til hverdagslige gjøre mål, og til å nyte høst været.

Vi har dårlige frokost rutiner, vi spiser frokost men det har så lett for å bli noe enkelt forand fjernsynet. Men nå skal vi prøve å endre på det, ikke skal vi bare sitte rundt kjøkken bordet, vi skal bli flinkere å bake brød og rundstykker, som ett steg på veien til sunnere frokoster.

I dag har jeg bakt halv grove rundstykker:

Oppskriften gir ca 20 rundstykker.

1 pk (50 g) gjær
2 ss margarin
2 dl melk (lunken)
2 dl vann (lunkent)
1 ts salt
2 dl sammalt hvete, finmalt
2 dl sammalt hvete, grov
ca 5 - 6 dl hvetemel

Stekes midt i ovnen på 240 grader i ca 8- 10 min.
Egnes godt til frysing.
  • Del opp gjæren i en bakebolle.
  • Smelt margarin i en kjele. Ta kjelen til side og tilsett vann og melk (blandingen skal være fingervarm).
  • Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.
  • Rør inn salt og sammalt hvete.
  • Tilsett hvetemel og elt deigen smidig og jevn, til den slipper redskapen og bollen
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse.
  • Elt den ferdighevete deigen lett sammen, og trill en pølse.
  • Del pølsa i ca 20 like store evner, som trilles til sprekkfrie rundstykker.
  • La dem heve til dobbel str.
  • Pensle rundstykkene med vann før de stekes.
  • Avkjøles på rist.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Her kommer ett skryte bilde av tulla vår, å hvor hun er god.

2 kommentarer:

  1. Åååå.. så skjønn:)

    Kjenner til det frokost problemet.. ender ofte opp foran tven vi også, selv om det er mye kosligere å sitte sammen å spise og snakke.. Prøve å lage nye rutiner jeg også.

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.