Det fine med lucia bollene er at du kan sette en ekstra stor deig om du ønsker å ha boller ved sidenav de tørre kakene i jula, og alle liker da hjemmebakte boller. Eller kansje du og dine små skal gå en runde i nabolaget på luciadagen (13.des) å dele ut boller? Eller hva kan gi mer jule stemning enn lucia boller og varm gløgg?
Til lucia bollene kan du bruke en helt vanlig søt grunndeig, her kommer oppskriften:
50 g færsk gjær
100 g myk smeltet margarin
4 dl lunken melk
5 ss sukker
1/2 ts bakepulver
1 liten ts kardemumme
en knivsodd safran
10 - 11 dl siktet hvetemel
Fremgangs måte:
- Del opp gjæren i en bakebolle.
- Smelt margarinen, og bland inn melk, blandingen skal være finger varm 37 grader.
- Hell blandingen i en bakebolle og rør ut sukkeret
- Bland kardemumme, safran, og bakepulver med litt av melet, og rør det inn.
Sikt hvetemelet, og elt det inn, ha i litt gjær omgangen, helt til deigen slipper bakebollen.'I bollen siktet mel, i koppen kardemumme, safran og bakepulver blandet med litt mel
- Trill en lang pølse og del den opp i like stor emner, som trilles ut til boller (evt; kan du jo lage figurer, men det får aldri jeg til).
- Sett bollene til etterheveing.
- Pensle bollene med, vann, melk eller egg.
- Stek bollene midt i ovnen på 240 greder i ca 5-7 min
- Avkjøles på rist, kan fryses.
Namnam,
Å, dette så veldig godt ut! Skulle ønske de bakte seg selv, da hadde jeg vært veldig fornøyd her :)
SvarSlettHa en flott lørdag videre.
Klem Eline og baby