19.8.10

Ovns bakt ørret filet


I dag hadde vi ovns bakt/stekt ørret filet til middag, det er en av mine favoritter bland fiske middager. Det er en sund god middag, som samtidig er veldig enkel å lage.

De fleste klarer seg med en filet men min mann må bare ha to.

Slik gjør jeg det:
  1. Måler opp like mange ark/biter med aluminiumsfolie, som fiske stykker.
  2. Pensler folien med nøytral olje.
  3. Legger så på fisken.
  4. Har på sitron dråper/saft eller fersk sitron.
  5. Strør litt sitronpepper over, eller vanlig salt og pepper.
  6. Legger på frisk kruspersille, evt dill (synes kruspersillen gir best smak).
  7. Litt margarin for smaken.
  8. Pakker folien godt sammen og legger hvert stykke side om side i en langpanne eller noe slikt.
  9. Stekes i midten av oven på 190 grader i ca 30min, jo lengre fisken stekes jo sprøere blir skinnet for de som liker det.
  10. Serveres med kokete poteter og grønnsaker. Selv bruker jeg en rå miks av gullerøtter, agurk og det jeg ellers har ev. kålrot.

2 kommentarer:

  1. ...nå fikk jeg lyst på fisk, jeg også.

    Vi bruker en del laks til middag. Det er lenge siden jeg har hatt slik utgave i folie, men det så deilig ut.

    Jeg legger den bare på litt bakepapir (ev. bare smøre ei form), har på sitronpepper og ev. litt natvigs krydderblanding og setter den slik i ovnen. Ca. 225 grader i ca. 20 min, til den begynner å bli litt "sprøstekt" på toppen. Rømme, gressløk ol. er også godt å ha på. Salat, hjemmelaget potetmos eller potet og hollandaise-saus smaker fortreffelig... Nam, nam. Ble sulten jeg :-)

    SvarSlett

Takk for at du tok deg tid til å kommentere.