I dag hadde vi ovns bakt/stekt ørret filet til middag, det er en av mine favoritter bland fiske middager. Det er en sund god middag, som samtidig er veldig enkel å lage.
De fleste klarer seg med en filet men min mann må bare ha to.
Slik gjør jeg det:
- Måler opp like mange ark/biter med aluminiumsfolie, som fiske stykker.
- Pensler folien med nøytral olje.
- Legger så på fisken.
- Har på sitron dråper/saft eller fersk sitron.
- Strør litt sitronpepper over, eller vanlig salt og pepper.
- Legger på frisk kruspersille, evt dill (synes kruspersillen gir best smak).
- Litt margarin for smaken.
- Pakker folien godt sammen og legger hvert stykke side om side i en langpanne eller noe slikt.
- Stekes i midten av oven på 190 grader i ca 30min, jo lengre fisken stekes jo sprøere blir skinnet for de som liker det.
- Serveres med kokete poteter og grønnsaker. Selv bruker jeg en rå miks av gullerøtter, agurk og det jeg ellers har ev. kålrot.
Nam, det hørtes godt ut :)
SvarSlett...nå fikk jeg lyst på fisk, jeg også.
SvarSlettVi bruker en del laks til middag. Det er lenge siden jeg har hatt slik utgave i folie, men det så deilig ut.
Jeg legger den bare på litt bakepapir (ev. bare smøre ei form), har på sitronpepper og ev. litt natvigs krydderblanding og setter den slik i ovnen. Ca. 225 grader i ca. 20 min, til den begynner å bli litt "sprøstekt" på toppen. Rømme, gressløk ol. er også godt å ha på. Salat, hjemmelaget potetmos eller potet og hollandaise-saus smaker fortreffelig... Nam, nam. Ble sulten jeg :-)