Det er så utrolig trist, halve verden sulter, mens vi late nordmenn lar frukten (maten) henge å råtne på trærne.
Til deg som har frukt hage å som ikke plukker frukten; ja det er mye jobb å lage både saft og syltetøy, men hva med å bare samle sammen frukten å kjøre den til ett motak?
Litt jobb er det, men på mange motak kan du bytte frukten mot saft og syltetøy, mye tid spart og frukten går ikke til spille.
Her er det oversikter over eplemotak på østlandet, eplemotak i Rogaland
Selv er jeg veldig glad i produktene i fra Askim Frukt - og Bærpresseri, de har mye godt.
Men jeg vil anbefale at du tar av noen epler selv, og lager deg ei eplekake.
Eplekake hører jo høsten med, og smaker ekstra godt med epler i fra egen hage.
I dag har jeg bakt eplekake som søndags dessert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
En liten eplekake:
- 2 egg
- 130 g sukker
- 3 ss usaltet smør
- 1 1/2 dl melk
- 170 g mel
- 1 ts bakepulver
- 3 store epler (4 - 5 små)
- 2 ss perlesukker
- 1 ts
- Pisk eggedosis av egg og sukker.
- Spe med smeltet smør og melk.
- Sikt inn mel og bakepulver, og vend det forsiktig inn.
- Hell røren i en smurt springform.
- Skrell eplene, og del de i båter.
- Legg eplebåtene i ønsket mønster, i kakerøren.
- Strø perlesukker og kanel over.
- Stekes på nederste rille i ovnen på ca 175 grader, i 40 minutter.
- Avkjøles litt.
Nam, det så deilig ut :) Epler er jo helt nydelig nå på høsten!
SvarSlettHei hei ! Ja, nå har jeg baka eplekaka de ...å , den var skikkelig god ...så må nok bakast mer her i huset . Storkoser meg her inne på bloggen din . Du skriver om sorger og gleder ...ja , om livet generelt . Else Kristin er jo bare så nydelig og hærlig ...mange gleder med henne kan jeg tro .:)) Ønsker dere en koseleg helg og jeg gleder meg til neste innlegg fra deg ! :)
SvarSlettNå må du snart fjerne bildet av den kaka! Jeg blir jo så fristet....
SvarSlett