Oppskriften gir 35 boller..
Du trenger:
- 50 g gjær
 - 100 g myk margarin
 - 4 dl lunken melk
 - 5 ss sukker
 - 1 ts kardemomme
 - ca 11 dl hvetemel
 
- Del opp gjæren i en bakebolle.
 - Smelt margarin i en kjele.
 - Ta kjelen til side og tilsett melk, (blandingen skal være fingervarm).
 - Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.
 - Bland kardemomme inn i litt av melet, som i gjenn røres ut i bakebollen.
 - Tilsett hvetemelet og elt deigen smidig og jevn slik at den slipper redskapen og bollen.
 - Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 min.
 - Elt deigen ferdig og trill en pølse.
 - Kjevle pølsen til et rektangel.
 - Smør et tynt lag med margarin utover leiven og strø et jevnt lag med sukker og kanel over.
 - Rull leiven fast sammen til en pølse, å skjær den i like tykke skiver.
 - Legg bollene på en smurt eller bakepapirkledd plate, med snitt flaten opp.
 - La dem heve under plast til dobbel størrelse.
 - Pensle bollene med vann like før steking.
 - Avkjøles på rist.
 
Stekes midt i ovnen på 240 grader, i ca 5 -7 minutter.
Tips:
Oppskriften kan også brukes til vanlige boller eller skolebrød, om det frister mer.
Kanelbollene kan fryse.
Jeg er imponert Ida - du står på altså!!
SvarSlettDet ser kjempe deilig ut!! :)
Det så innmari godt ut!
SvarSlettHelt imponert over hvor mye du baker om dagen altså. Familien/mannen din er heldig!
Takk for det,.
SvarSlett